Optakt til valget i USA: Skal man spille på Clinton eller Trump?

Efter to perioder i Det Hvide Hus er Barack Obamas tid som leder af “The Greatest Country in the World” overstået. Det store land mod vest vælger nemlig en ny leder d. 8. november 2016. Valget står mellem den ultrakontroversielle Donald Trump fra Republikanerne og favoritten, Hillary Clinton, som stiller op for Demokraterne.

Sjældent har et amerikansk valg haft så stor betydning som i år. Derudover har Donald Trumps mildt sagt kontroversielle episoder og udtalelser skabt ekstra meget opmærksomhed på det kommende valg. Valget kommer til at blive skelsættende for USA’s fremtid – og også vores egen på grund af USA’s store betydning for os i lille Danmark.

Hvor Donald Trump vil tilbage til de gamle amerikanske dyder og forsvare landets grænser mod indvandring, bekæmpe IS for enhver pris og sætte gang i økonomien igen, vil Hillary Clinton trække USA i en mere vesteuropæisk retning. I valgkampen blev Danmark flere gange trukket ind i debatten som et foregangsland, selvom vores værdier ikke er lig med de klassiske amerikanske dyder.

NordicBet er Hillary Clinton favorit til at løbe med sejren, men ingen regnede med, at Donald Trump ville nå så langt, som han er, da han stillede op. Han er med andre ord vant til rollen som underdog i sin korte politiske karriere. Kampen om præsidentembedet er dog ikke det eneste, der er værdi og spænding i at oddse på.

NordicBet giver dig nemlig mulighed for at spille på valget i hver enkelt delstat. Og her er særligt svingstaterne værd at kigge nærmere på. Men mere om det senere. Først en kort introduktion og status over de to kandidater.

 

Den tidligere førstedame mod den højtråbende forretningsguru

trump_vs_clinton

I 2008 måtte Hillary Clinton erkende sit nederlag over for sin karismatiske modkandidat til positionen som Demokraternes præsidentkandidat, da modstanderens navn var Barack Obama. I denne omgang var der dog næppe tvivl om, at Clinton, som den første kvinde nogensinde, ville blive Demokraternes præsidentkandidat. Bernie Sanders stod bravt imod, men han måtte til sidst erkende nederlaget uden de store kontroverser.

I den anden ende af ringen har vi Republikanernes præsidentkandidat, Donald Trump. Trump er en af de mest kontroversielle kandidater til præsidentembedet nogensinde. Hans valgkamp har på ingen måde været “smooth sailing”, som det (mere eller mindre) har været tilfældet for Clinton.

Planer om at bygge en mur langs grænsen til Mexico for at stoppe indvandringen sydfra, racistiske og sexistiske tilsvininger af modstandere og mangel på støtte fra vigtige partifæller har været nogle af de emner, der har præget Donald Trumps kampagne hidtil. Men med en ekstremt patriotisk tilgang, som også ses i sloganet “Make America Great Again”, er det lykkedes Trump at overvinde alle skandalerne.

Han er dog sakket gevaldigt ud i forhold til Hillary Clinton, så hvis du leder efter et spil på en underdog, er Donald din kandidat.

 

Kommer de traditionelle stater til at skifte side?

I langt de fleste amerikanske delstater er valget mere eller mindre afgjort på forhånd. Republikanerne og Demokraterne er delt meget op geografisk, hvorfor der er visse stater, der med 99 % sikkerhed sender deres mandater den samme vej hver gang.

Texas er eksempelvis en republikansk højborg, mens Californien altid stemmer demokratisk. Ud fra et oddsmæssigt perspektiv skal du finde de skarpe briller frem, hvis du skal spotte en overraskende valgsejr i en af de “sikre” delstater.

Ender Hillary med at have et enormt forspring til sidst i kampagnen, bliver det spændende at se, om nogle af de faste republikanske stater har ændret holdning igennem kampagnen.

 

Disse svingstater skal du holde øje med

Der er selvfølgelig også et par stater, hvor det ser ud til at blive tæt. I Florida, Iowa, Nevada, North Carolina og Ohio kan det gå begge veje.

Leder du efter et odds, der kan tilføje spænding hele vejen gennem valgkampagnen, er alle ovenstående stater gode at spille på. Oddsene på svingstaterne er ideelle til kombinationsspil, da de ligger i rummet fra odds 1.40 – 2.80. Med et spil på en eller flere svingstater bliver det lige lidt ekstra interessant at høre den seneste prognose i medierne.

På NordicBet finder du fordelagtige odds på samtlige delstater. Du kan selvfølgelig også satse dine penge på milliardæren og underdoggen Trump eller favoritten Hillary til at blive landets første kvindelige præsident.

Det kan du læse mere om her på Bonusodds.dk, hvor du kan se odds på Præsidentvalget i USA.