Om Rakeback

Bet365_Poker_VIP

Danskerne har i mange år kendt til begrebet rakeback men da det er kommet på mode på de enkelte poker netværk at forbyde rakeback så er det blevet sværere for poker spillere at finde rundt i junglen af tilbud. I dag kaldes rakeback for bonus, VIP, loyalitetsprogram eller cash back og kun enkelte sider reklamerer stadig med direkte rakeback.

I princippet er der ingen forskel på om man som spiller modtager det ene eller den anden form for økonomisk tilskud fra pokersiden man spiller på. Hvad rakeback kaldes er ligegyldigt, da det i bund og grund handler om, hvor stor en del af sin rake man får tilbage efter månedens spil er opgjort.

Rakeback er en fantastisk fin ordning for pokerspillere, da der på årsbasis kan spares mange tusinde kroner på den rake, man betaler for at spille poker. Ofte er det bedst at holde sit spil mest muligt på et specifikt pokerrum, idet loyalitet belønnes, men man er nødt til at gøre sig fortjent til prædikatet loyal hos pokersiderne. Det sker typisk via loyalitetsprogrammer – også kaldet VIP Programmer – hvor du stiger i graderne, efterhånden som du optjener Player Points.

Disse Player Points kan de fleste steder bruges til at købe turneringsbilleter, nye poker bonusser eller sågar iskolde kontanter (tilsvarende rakeback).

Lær mere om rakeback hos Rakeriders.dk, hvor der er fokus på netop rakeback-delen af online poker. Her kan du læse meget mere om de forskellige pokerrums rakeback-aftaler.

 

Rakeback er +EV i Poker

Som pokerspiller taler man meget om “Poker EV“, og hermed menes, hvorvidt der er “expected value” i en bestemt beslutning. Her ligger det helt fast, at en rakeback-aftale i form af et VIP Program (eller klassisk rakeback) er en +EV beslutning.

Hver eneste pot i et cash game, hvor spillerne ser et flop, bliver nemlig raked af pokersitet, som tager en lille %-del af puljen som gebyr, og det er sådan pokersitet tjener sine penge til lønninger, nye kampagner til spillerne og vedligeholdelse af software/netværk. Sammen med et lille gebyr turneringsspillere betaler i rake (typisk 10% af buy-in), når de registrerer sig til en turnering, skraber pokersitet masser af dollars i hus hver måned på rake og turneringsgebyrer.

Med rakeback kan du få en procentdel af din betalte rake tilbage, og det sker altså som oftest ved, at du optjener VIP points af en art, mens du spiller poker for penge, og disse VIP Points kan senere veksles til forskellige belønninger. Det giver sig selv, at hvis du betaler tusindvis af dollars i rake – hvilket mange spillere gør i løbet af en måned, et kvartal eller måske over et helt år – så vil det være +EV at få måske 30-40% af din rake tilbage.

Professionelle pokerspillere kan snildt betale op mod $10.000 i rake på en måned, og hvis de får 40% retur, bliver det alligevel til $4000 om måneden, som de ikke ville have fået, hvis det ikke var for rakeback.

Så gør dig selv den tjeneste, at sæt dig ind i hvilken form for rakeback du tilbydes, der hvor du spiller online poker nu.

Her ses et eksempel på NordicBet Pokers VIP Program, hvor du kan få op til 30% rakeback (cashback):

nordicbet_loyalitetsprogram