Odds på Venstre og Lars Løkke til Folketingsvalget 2015

venstre_logoSkrevet af politisk-spilkommentator André Jensen.

For fire år siden hed Statsministeren Lars Løkke Rasmusen fra partiet Venstre, men så fik rød blok flertal og han blev væltet af pinden.

Den 18. juni får Lars Løkke Rasmussen muligheden for at tage tronen tilbage, da vi her alle skal til folketingsvalg igen.

Valget betyder også at en række bookmakere tilbyder politiske væddemål i deres program.

Det er ikke noget de gør så ofte, så de har næppe de helt store politiske eksperter ansat, men har nogenlunde samme grundlag at vurdere ud fra som den alment politisk interesserede dansker.

Jeg kigger i de kommende linjer på hvad der findes af spændende odds på Venstre til Folketingsvalget, og giver også et bud på hvor jeg vil foretrække at sætte en sum penge i forsøget på at forsøde tilværelsen med en gevinst.

 

Odds på Venstre og Folketingsvalget >>

* Du finder odds på valget under Politik og Finans hos NordicBet

 

NordicBet og oddsene på Venstre

Den meget uro omkring Lars Løkke Rasmussen har kostet på partiets popularitet. Hvor Venstre fik 26,7% af stemmerne ved folketingsvalget i 2011, så ser tallene i valgprognoserne anderledes lavere ud for det kommende valg. Omkring 22% forventes at sætte deres kryds ud for partiet – et markant fald på 4,7 procentpoint.

På trods af dette store fald, så er der så meget fremgang hos andre partier i den blå blok at alt i øjeblikket tyder på at den røde regering bliver væltet og erstattet med en blå. Der skal en ualmindelig god valgkamp til fra rød bloks side, hvis stemmerne den 18. juni skal vende til deres fordel.

Selvom jeg tror at rød blok vil nærme sig den blå i løbet af valgkampen, så forudser jeg at det ikke vil være nok til at ændre på at blå blok vil opnå over 50% af de samlede stemmer. Det er bookmakerne dog også bevidste om, så oddset på at statsministeren hedder Lars Løkke Rasmussen efter valget er ikke høje. Det højeste odds har jeg kunne finde hos NordicBet, der tilbyder odds 1,35.

Det er naturligvis ikke noget drømmeodds, men udsigten til Lars Løkke som statsminister er så sandsynlig at jeg gerne satser penge her.  350 kroner tilbage for 1000 kroner spillet er trods alt langt større gevinst end hvad jeg vil få ud af at lade pengene stå i banken under valgkampen.

Hos banken risikerer jeg naturligvis ikke at tabe mine penge – men at Statsministeren hedder Lars Løkke Rasmussen efter valget virker næsten ligeså sikkert som penge i banken.

 

Betting på Venstres tilbagegang

Der skal ske et mirakel hvis Venstre skal opnå 26,7% af stemmerne som ved sidste valg. Alle eksperter er enige om at Venstre kommer til at miste mandater.

Selvom det ligner en sejr til blå blok, så er det på grund af Dansk Folkeparti og Liberal Alliances meget lovende prognoser at den bliver reddet hjem.

NordicBet giver odds 1,85 på at Venstre får under 23,5% af stemmerne.

Herfra forudses det ikke at Venstre kommer til at hente flere end de 22% af stemmerne de i øjeblikket står til i meningsmålingerne.

Tvært i mod peger pilen i retning af at Liberal Alliance vil indfange mange potentielle Venstrestemmer.

Så jeg slikker mig om munden inden jeg smider en god slat penge på at Venstre får under 23,5% af stemmerne til odds 1,85.

 

Odds på valget hos NordicBet >>

* Du finder odds på valget under Politik og Finans

 

Venstres kamp for regeringsmagten

Selvom Venstre fik et rigtig flot folketingsvalg i 2011 og blev Danmarks største parti med hele 26,7% af stemmerne, så var det ikke nok til at fastholde et samlet flertal med de andre partier i blå blok.

Den daværende Statsminister og venstreformand Lars Løkke Rasmussen måtte derfor overlade regeringsmagten til den røde blok anført af Helle Thorning-Schmidt.

De sidste fire år har partiet derfor været i opposition og forsøgt at overbevise befolkningen om at der er brug for en blå regering til det nært forestående valg.

Perioden har dog også været præget af angreb på Lars Løkke Rasmussens troværdighed, da han er blevet beskyldt for bruge store summer penge på både rejser, tøj og alkohol.

Det kostede ham næsten formandsposten i Venstre, men han klarede lige skærene. Den værste storm er nu reddet af, og han er klar til at kæmpe for en blå regering og statsministerposten som han utvivlsomt selv kommer til at besidde, hvis blå blok får flertal.